Családok támogatása

Nikolasz és édesanyja

Az Őrzők Alapítványnál egyik fő küldetésünknek tekintjük, hogy az 1–1,5 évig tartó intenzív onkológiai gyógykezelés ne szakítsa szét a családokat.

Miközben a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán a gyermekek és a fiatalok életmentő kezelésben részesülnek, az Ön segítségével komplex szolgáltatásokat nyújtunk a családok terheinek enyhítésére.

A környezetünk mély hatással van a hangulatunkra és az általános jóllétünkre. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ez mindennél szembetűnőbb: a családoknak elképzelhetetlen stresszel kell megküzdeniük egy számukra ismeretlen környezetben. Támogató projektek széles skáláját biztosítjuk, hogy a kórházi élmény gyermek- és családbarát legyen.

Baba-mama szobák és lakások

Egy teljes emelet ráépítésével új baba-mama szobákat hoztunk létre a Klinika területén belül. Így azok a gyerekek, akik még nem hazabocsáthatóak, de egész napos egészségügyi felügyeletet nem igényelnek, biztonságos módon, ugyanakkor a családi intimitást megélve lehetnek együtt a szeretteikkel. Hasonló céllal összesen 7 lakást vásárolt és tart fent az Őrzők Alapítvány a Klinikát övező utcákban.

Bátorságpróba

Az Őrzők Alapítvány adja ki a „Bátorságpróba” című tájékoztató mesekönyvet, amely segít a kis betegeknek, hogy megértsék a rájuk váró vizsgálatok és kezelések menetét.

Lapozzon bele!

Élményműhely

Asian girl studying and learning the art,the kid using paintbrush to painting water color on the potted plant made of pottery,concept art learning and education,hobby and activity

Az Őrzők Élményműhely a MOL Gyermekgyógyító programjának köszönhetően lassan 10 éve működik a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. A gyermekek olyan kézműves tevékenységekben veszek részt, amelyek oldják a szorongásukat, segítik a félelmekkel való szembenézést, valamint a kórházzal kapcsolatos élmények feldolgozását. A játékterapeuták biztonságos légkört teremtenek – így a gyermekek a betegségüket át tudják formálni, a pozitív élményekre fókuszálhatnak, és a nehézségeket megoldásra váró, átmeneti állapotként élhetik meg.