Rövid leírás

Miért Sir George Frederic Still emlékének ajánlottuk az Emlékalap eredményeit?

Sir George Frederic Still angol orvos 1896-ban írta le a később róla elnevezett szisztémás formáját a gyermekkori krónikus ízületi gyulladásoknak. A Still kór a gyermekkorban jelentkező hyperinflammatio leggyakoribb oka. Hyperinflammationak nevezzük azokat az extrém szisztémás (az egész szervezetet érintő) gyulladásos folyamatokat, amik szöveti-, szervi károsodáshoz vezetnek. Ezt a veszélyes immunológiai szabályozási zavart a Still kór mellett megfigyelhetjük egyéb autoimmun betegségekben és a veleszületett periódikus láz szindrómákban, autoinflammatorikus betegségekben.

Mire fordítjuk a Still Emlékalap forrásait?

Teljes egészében az autoimmun és autoinflammatorikus betegségek diagnosztikai költségeire fordítjuk.

Miért van szükség a Still Emlékalap működésére?

Az Emlékalap forrásait kizárólag olyan vizsgálatokra fordítjuk, amelyeket újdonságuk okán még nem támogat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán nagy számban látunk el súlyos, krónikus betegségben szenvedő gyermekeket. Ezért egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy ezeknek a gyermekeknek az életébe valódi változást hozzunk. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha olyan vizsgálatokat finanszírozunk, amelyek áttörést hozhatnak a kezelésükben.

A tudomány soha korábban nem látott sebességggel szállítja az olyan új diagnosztikai lehetőségeket, amelyekről tudjuk, hogy hasznosak, de még nem épültek be a nemzetközi ajánlásokba, így a finanszírozásuk sem megoldott.

A Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinika reumatológiai részlegének orvosaival azon dolgozunk, hogy a laborban, kutatásban ma elért úttőrő eredményeket már holnap a betegágy mellett alkalmazhassuk.

Kérjük támogassa a Still Emlékalap céljait!

Az Önök támogatása nélkül nem tudnánk tovább biztosítani azokat a hightech diagnosztikai eljárásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyuló gyermekek időben megkapják a legyengédebb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb terápiákat.

 

For the English version, click here.

 

Still Emlékalap a gyors gyermekreumatológiai diagnózisért

szerző: Őrzők Alapítvány

 • 5.000.000 Ft

  Célösszeg
 • 1.005.000 Ft

  Összegyűjtött összeg
 • 0

  Nap van hátra
 • Célösszeg

  Kampány típusa
Összegyűjtött % :
20.10%
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Ft

Őrzők Alapítvány

16 Kampány | 0 Kedvelt kampány

Bővebben

Mire fordítjuk a Still Emlékalap forrásait?

Teljes egészében az autoimmun és autoinflammatorikus betegségek diagnosztikai költségeire fordítjuk.