Rövid leírás

“Ismét elhunyt egy krónikus betegségben szenvedő…”

A pándémia során valószínűleg sokunkat gyorsvonatként ütött el a kétség: mindent megtettem annak érdekében, hogy a családom egészséges legyen?

Amiről eddig csak papoltak nekünk, hirtelen érdeklődésünk fókuszába került: hogyan előzhetem meg a krónikus betegségeket, hogyan élhetek teljesebb, egészségesebb életet?

Ezért az Őrzők Alapítvány egy prevenciós kampányt indít: abban szeretnénk támogatni a Tűzoltó utcai Gyerekklinika szakembereit, hogy a gyógyítás mellett segítsenek megelőzni bajt!

Egészségfejlesztő program kamaszoknak

szerző: Őrzők Alapítvány

 • 2.000.000 Ft

  Célösszeg
 • 689.834 Ft

  Összegyűjtött összeg
 • 0

  Nap van hátra
 • Célösszeg

  Kampány típusa
Összegyűjtött % :
34.49%
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Ft

Őrzők Alapítvány

16 Kampány | 0 Kedvelt kampány

Bővebben

A Túl súlyos füzet elkészült, mind tartalmában, mind formájában olyan értéket mutatva, amire a készítő csapat joggal büszke. A klinikán ősztől induló Életmód ambulancián fogjuk elkezdeni a használatát: a túlsúlyos és elhízott kamaszok kezét így két konzultáció között sem engedjük el, az elkezdett beszélgetéseket távolról is folytatni tudjuk, a “házi feladatok” segítenek a következő kontrollra felkészülten érkezni – bízunk benne, hogy a gyermekek testalkatának változása hasonló lesz a könyv visszafelé számozott lapjaival és valóban együtt fogynak majd a füzettel.
Hiszen  munkafüzetről van szó, nem csak passzív olvasgatásra szánjuk az oldalakat: a játékos kalóriaszámítási vagy étrend-összeválogatós feladatok és szórakoztató átmozgató gyakorlatok mellett az étkezéshez kapcsolódó-, valamint általános pszichológiai tesztek és gondolatjátékok is sorakoznak benne. A pszichológiai tartalmak egyrészt diagnosztikus értékűek (gondolatnapló, viselkedéstérképezés), másrészt pszichoedukatív és pszichoterápiás ellátásra szocializáló jellegűek. A pszichológiai feladatok önálló vagy szakember vezetésével való elvégzése hozzásegítheti a kamaszokat és családjukat az osztályos ellátást követő egyéni, csoportos vagy rendszerszemléletű pszichoterápiák elkezdéséhez, amennyiben az derül ki, hogy az életmód változtatása túl nagy akadályba ütközne anélkül.
A diétás rész az étrendi minták mellett a tányér okos összeállításához is ad ötleteket, közben pedig apró trükkökkel segíti a gyerekeket a korábbi szokások „egészségesebbé” alakításában, a hízáshoz vezető étkezési formák felismerésében.
A gyógytornászok által összeállított tartalom az élettani alapok (csontok, izmok működése, a mozgáshoz használt energia forrása, stb.) mellett megmutatja azokat a mozgásformákat is, amelyektől a felesleges zsírmennyiség felszámolása várható, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nem körültekintően választott tornaformák veszélyeire, az ízületek károsításának vagy épp a vérnyomás emelésének kockázatára.

A program folytatásával egyrészt célunk, hogy minél több gyerek kezébe adhassuk a füzetet, másrészt fontosnak tartjuk, hogy azon gyermekek számára, akiknél a túlevés hátterében érzelemszabályozási problémák állnak, csoportos pszichológiai foglalkozás keretében lehetőséget nyújtsunk ezen problémák játékos-alkotó alakításához, megoldásához. Ehhez rendszeres csoportfoglalkozásokat szeretnénk szervezni pszichológusok vezetésével.

Név Összeg Dátum
Anonymous 5.000 Ft December 04, 2022
Kft Sandoz Hungária 152.834 Ft August 30, 2022
Kft Merck 200.000 Ft August 30, 2022
Kft Pfizer 300.000 Ft August 30, 2022
Gabriella Szűcsné dr. Kenesei 10.000 Ft December 08, 2021
Anonymous 10.000 Ft October 13, 2020
Anonymous 1.000 Ft October 12, 2020
[törölve] [törölve] 5.000 Ft October 11, 2020
Anonymous 5.000 Ft October 10, 2020
[törölve] [törölve] 1.000 Ft September 21, 2020