Rövid leírás

“Ismét elhunyt egy krónikus betegségben szenvedő…”

A pándémia során valószínűleg sokunkat gyorsvonatként ütött el a kétség: mindent megtettem annak érdekében, hogy a családom egészséges legyen?

Amiről eddig csak papoltak nekünk, hirtelen érdeklődésünk fókuszába került: hogyan előzhetem meg a krónikus betegségeket, hogyan élhetek teljesebb, egészségesebb életet?

Ezért az Őrzők Alapítvány egy prevenciós kampányt indít: abban szeretnénk támogatni a Tűzoltó utcai Gyerekklinika szakembereit, hogy a gyógyítás mellett segítsenek megelőzni bajt!

Egészségfejlesztő program kamaszoknak

szerző: Őrzők Alapítvány

 • 2.000.000 Ft

  Célösszeg
 • 22.000 Ft

  Összegyűjtött összeg
 • 0

  Nap van hátra
 • Célösszeg

  Kampány típusa
Összegyűjtött % :
1.10%
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Ft

Őrzők Alapítvány

5 Kampány | 0 Kedvelt kampány

Bővebben

A program egyik legfontosabb célja, hogy egy egészségfejlesztő munkafüzet tudjunk a kamaszok kezébe adni.

A vonzó külsejű kiadványban változatos hosszúságú és műfajú segítő szövegek, az ideális életmóddal, helyes étkezéssel, megfelelő mozgásformákkal kapcsolatos írások mellett infografikák, magyarázó ábrák, feladatok és kedvcsináló képek is szerepelnek.

Mivel munkafüzetről van szó, nem csak passzív olvasgatásra szánjuk az oldalakat: a játékos kalóriaszámítási vagy étrend-összeválogatós feladatok és szórakoztató átmozgató gyakorlatok mellett az étkezéshez kapcsolódó-, valamint általános pszichológiai tesztek és gondolatjátékok is sorakoznak benne. A pszichológiai tartalmak egyrészt diagnosztikus értékűek (gondolatnapló, viselkedéstérképezés), másrészt pszichoedukatív és pszichoterápiás ellátásra szocializáló jellegűek. A pszichológiai feladatok önálló vagy szakember vezetésével való elvégzése hozzásegítheti a kamaszokat és családjukat az osztályos ellátást követő egyéni, csoportos vagy rendszerszemléletű pszichoterápiák elkezdéséhez, amennyiben az derül ki, hogy az életmód változtatása túl nagy akadályba ütközne anélkül.

A diétás rész az étrendi minták mellett a tányér okos összeállításához is ad ötleteket, közben pedig apró trükkökkel segíti a gyerekeket a korábbi szokások „egészségesebbé” alakításában, a hízáshoz vezető étkezési formák felismerésében.

A gyógytornászok által összeállított tartalom az élettani alapok (csontok, izmok működése, a mozgáshoz használt energia forrása, stb.) mellett megmutatja azokat a mozgásformákat is, amelyektől a felesleges zsírmennyiség felszámolása várható, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nem körültekintően választott tornaformák veszélyeire, az ízületek károsításának vagy épp a vérnyomás emelésének kockázatára.

A munkafüzetet létrehozó csapat, a pszichológusok, dietetikusok, gyógytornászok, orvosok és grafikusok arra törekszenek, hogy a kamaszok jó szívvel elfogadható segítőnek tekintsék a kiadványt, a kórházi tartózkodás után otthon is elő-elővegyék. Szándékunk, hogy az összegyűjtött információk hozzásegítsék az érintett a családokat az ideális életmód megismeréséhez, a feladatok és a trükkök pedig megmutatják, hogyan lehet ezt az életmódot a hétköznapok valóságává tenni.

Támogatói jutalmak

500.000 Ft vagy több

Arany-fokozatú támogatóként megjelenést biztosítunk az egészségfejlesztő kiadványunkban.
0 támogató