Közösségi adománygyűjtés 2022-ben

Sok útja van annak, ahogy Ön is bekapcsolódhat az Őrzők adománygyűjtő tevékenységébe. Akár otthona biztonságából és kényelméből is indíthat közösségi adománygyűjtést honlapunkon keresztül. Ha már körvonalazódik adománygyűjtőkampányának terve, vagy esetleg el is kezdte már szervezni, boldogok lennénk, ha hallhatnánk róla.

Beszélgessünk az Ön adománygyűjtő kampányáról!

Töltse le ingyenes adománygyűjtő brosúránkat – nézze meg, hogy mit tud alkalmazni online, illetve otthoni adománygyűjtés során, vagy nézze át az alábbiakat néhány ötletért, gyors útmutatásért.

Az önkéntesség a fogyasztói kultúra ellenszere, az embereket arra ösztönzi, hogy adjanak vissza a társadalomnak, a szűkebb közösségüknek. Az adakozás hagyománya az állampolgárok tudatos társadalmi felelősségvállalására épít. Nem lehet mindig mástól várni a megoldásokat: az állam, a cégek társadalmi szerepvállalása nem azonos a köztudatos egyéni részvétellel, magánemberként is tennünk kell a társadalmunkért.

A szerepvállalás, az aktív részvétel egyik formája a közösségi adománygyűjtés. Nem várunk az állam pénzügyi segítségére, nem elégszünk meg a munkahelyünk CSR tevékenységével, hanem saját magunk lépünk a tettek mezejére, és saját lehetőségeinkhez mérten részt vállalunk a saját közösségünk terheiben!

A szerepvállalás egy új közösséget is épít: közösen építünk valamit, ami számunkra fontos, nemes, előremutató.

Bizonytalan, hogyan is kezdjen neki a saját adománygyűjtő kampányának? Most megmutatjuk Önnek, mi hogyan indulnánk egy ilyen kezdeményezéssel.

Először is fontos, hogy Ön az, aki ismeri a saját közösségét, ahol az adománygyűjtést tervezi –olyan eseményt érdemes szerveznie, ami illeszkedik ennek a közösségnek a szelleméhez, amit az ismerősei, barátai, családtagjai vagy közösségének egyéb tagjai is a sajátjuknak éreznek.

Ünnepeljen és adományozzon!

Születésnapok, névnapok, ünnepek alkalmával ajándék helyett kérjen adományt!

A karantén idején keresett meg minket Nagy Judit (link a blogposztra), mert a születésnapja alkalmából támogatni szerette volna az Őrzők Alapítványt. A pandémia miatt nem tudtak születésnapi ünnepséget tartani, ezért arra kérte családját és barátait, hogy az ajándékra szánt összeggel mindenki támogassa az Őrzők Alapítványt.

Spóroljon és
adakozzon!

Kész lemondani a napi apróságokra szánt összeg egy részéről? Egy kávé áráról? Sok kicsi sokra megy – kis összeg is valódi változást hozhat a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyosan beteg gyermekek életébe!

Terveibe bevonná barátait, ismerőseit? Használja ki a szociális média lehetőségeit, hívjon meg minél több embert a kezdeményezésére!

Sütivásár, kvíz-est, póker party, grillsütés

Az örök klasszikusok 🙂 Minden közösségi rendezvényben ott az Ön lehetősége, hogy felhívja ismerősei figyelmét az Őrzők Alapítvány, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinika munkájára, illetve a támogatásra szoruló beteg gyermekek sorsára.

A sütés sokaknak az új “szerelem” a karantén idejéből. Süsse meg kedvenc édességeit, és kérje meg vendégeit, hogy válasszák ki a legfinomabbat.

Az adománygyűjtő eseményekre meghívott vendégeknek, családtagoknak és barátoknak érdemes javaslatot tennie a minimum adomány összegére (pl. 5 ezer HUF).

Gondoljon a súlyosan beteg gyermekekre végrendeletében!

Az Ön odaadása és nagylelkűsége segít a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának, hogy csodálatos eredményeket érjen el a súlyosan beteg gyermekek gyógyítása során, továbbá lehetővé teszi a kollégáink számára, hogy kiemelkedő színvonalú, gyermek- és családbarát egészségügyi ellátást nyújthassanak.

A legtöbb ember vagyonát a szeretteire hagyja, de sokan döntenek úgy, hogy munkájuk gyümölcsének egy részét vagy (örökösök hiányában) az egészét az Őrzők Alapítványon keresztül a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt súlyosan beteg gyermekek támogatására fordítják.

Végrendeletében Ön akár kisebb, akár nagyobb összeget, esetleg ingatlant hagy az Őrzők Alapítványra, jó ügyért cselekszik, amiért hálásak vagyunk.

Emlékezzen és adományozzon

Tisztelegjen szerettei emléke előtt azzal, hogy támogatja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika – fiatal betegek és családjaik számára nyújtott – világszínvonalú ellátását.

Adománygyűjtés szeretteik nevében

Megható volt számunkra, amikor egy kedves Úr felhívott minket azért, hogy egyeztessük az Őrzők bankszámlaszámát. Meghalt ugyanis az édesapja és a család a gyászoló barátokat, ismerősöket arra kérte, hogy a virág helyett az Őrzők számára adományozzanak.

„Szebb jövő alap” — tartós tisztelgés szeretteik emléke előtt

A veszteség során sokan érezzük úgy: tenni akarunk valamit, amivel segíthetünk. Hozzon létre Ön is az Őrzők Alapítvánnyal közösen egy adománygyűjtő alapot elveszített szerette, barátja emlékére.

A családtagok és barátok által indított Szebb jövő alap lehetővé teszi, hogy az örökség növekedjék, és ez másoknak is inspirációt nyújthat.

Szervezzen munkahelyi adománygyűjtő csoportot!

Minden munkahely megszenvedte a pandémia nehézségeit – lehet-e jobb módja a csapat közösségi szellemének erősítésére, mint hogy egy nemes célért közösen küzdünk? Itthon is egyre több cégnél kezd hagyománnyá válni a “megduplázzuk!” akció, amikor a munkaközösség civil adománygyűjtésén összegyűlt összeget a cég megduplázza. Érdeklődjön Cégének felelős vezetőinél, látnak-e erre lehetőséget. Ha Cégük stratégiai CSR partnert keres, akkor, kérjük, vegyék fel munkatársainkkal a kapcsolatot.

Adománygyűjtő doboz

Vegye fel a kapcsolatot velünk, ha a Cégük recepcióján vagy az irodájukban szeretné elhelyezni az Őrzők adománygyűjtő dobozát.

Team-building, soft-skill tréning

Kösse össze Cégének közösségépítő vagy továbbképző rendezvényét egy adománygyűjtő akcióval. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a céges rendezvényük egy valóban szívet melengető elemmel bővüljön.

Tervezzük meg együtt az Ön közösségi adománygyűjtését!

Mi, az Őrzők teljes csapata, itt vagyunk, hogy segítsünk, akár civil, akár céges közösségi adománygyűjtést terveznek.

Legyen szó egyszeri eseményről, vagy egész éven át tartó eseménysorozatról, -kampányról, készen állunk, hogy közösen nekivágjunk!

Ha adománygyűjtéséhez ötletekre, tanácsokra, online- vagy nyomtatott anyagokra van szüksége, akkor keressen minket az Őrzők irodájában. Ígérjük, minden lépésnél Önnel tartunk, kéznél leszünk, hogy kampánya során támogassuk Önt és/vagy Cégét.