Vissza a hírekhez

Spar Budapest Maraton Fesztivál – félmilliárd futólépés Budapesten2019.04.07

Szeptember utolsó hétvégéjén került megrendezésre a 34. Spar Budapest Maraton Fesztivál. A kétnapos rendezvényt 12 versenyszám, közel 31 ezer nevező, félmilliárd futólépés, 90 ország közel 4 500 vendégfutója, késő nyári időjárás, jókedv, jótékonyság, elszántság, kitartás és remek hangulat jellemezte. Az esemény nagyszabású mivoltát bizonyítja még a szervezők által kiosztott 60 000 liter víz, 33 000 darab banán, 300 kg szőlőcukor is. A futókat 31 zenei ponton inspirálták, 12 frissítő állomáson élénkítették. Az esemény értékéhez az 1 500 szervező és segítő mellett a 14 karitatív szervezet is hozzájárult, köztük az Őrzők Alapítvány is.

Szombaton az úgynevezett fesztivál távok rajtoltak el a Pázmány Péter sétányról, az ELTE Lágymányosi Campusa elől. Ezen a napon az 500 méteres családi és esélyegyenlőségi futamon, a 2,3 kilométeres Erste Maratonkán, az 5 kilométeres Riska minimaratonon keresztül a 10 kilométeres Landliebe futamon át több ezren megtalálták számításaikat.  Közöttük 228 Őrzők Jótétfutó is. Délelőtt 10:50-kor egy nagyon kedves önkéntes családunk 4 tagja vágott neki az öt kilométeres minimaratoni távnak. 12.00 órakor pedig a Deutsche Schule Budapest 226 kisdiákja, kísérője, tanára rajtolt el az Őrzők színeiben. A rajtot a szokásos közös fotó, bemelegítés és bátorító szavak mellett ezúttal egy közös, az Őrzők sátrához vezető ünnepélyes bevonulás, megannyi kíváncsi szempár és egy adományozási ceremónia is megelőzte. A Deutsche Schule Budapest igazgatónője ekkor átadta az iskola által összegyűjtött adományt az Alapítvány számára, amelyet ezúton is hálásan köszönünk nekik. A nagyvonalú adományt az Alapítvány a létfontosságú Philips Respironics CoughAssist E70 köhögtető gépkészlet megvásárlására fogja fordítani. A pillanatot a fotózás és a közös, ünnepélyes baseball sapkalengetés mellett egy, a Deutsche Schule Budapest számára kiállított és átadott elismerő, köszönetet és hálát kifejező oklevél tette még emlékezetesebbé. 

Ezt követően a délután az Őrzők sátrában továbbra is mozgalmasan telt. A számtalan érdeklődő, adományozó mellett megannyi gyermek fordult meg nálunk, hiszen fantasztikus önkénteseinknek köszönhetően kreatív foglalkozásokkal, csillámtetoválásokkal, társasjátékokkal és nassolnivalókkal vártuk őket.

A vasárnapi nap újabb izgalmakat hozott az Őrzők számára. Ezen a napon 5 elszánt, tettre kész, bátor Jótétfutónk vette a nyakába a várost. Volt, aki egyénileg vágott neki a több mint 42 kilométernek, míg a többiek váltófutóként álltak rajthoz. Mindannyian rendkívüli emberek, hatalmas elszántsággal, és a tenni, segíteni akarás indíttatásával értek célba. Hatalmas gratuláció jár nekik is, mint a hétvége valamennyi Őrzők Jótétfutójának, önkéntesének, kollégájának.

2 nap, 4 versenyszám, több száz megtett futólépés, közel 50 legyőzött km, 234 nagyszerű Őrzők futónagykövet, több órányi kreatív foglalkozás, megannyi csillámló tetoválás, számos segítség, Önkéntes, adomány, elismerő, kedves szó, gyermekkacaj - így tudnánk röviden összefoglalni a 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál hétvégéjét. De valójában ennél sokkal több volt. Találkozni az önkénteseinkkel, futónagyköveteinkkel, a gyógyult gyermekekkel és szüleikkel, az érintettekkel mindig csodálatos élmény, mert egytől egyig nagyszerű emberek. A világhoz való hozzáállásuk, a lelki erejük, az élethez való hozzáállásuk példaértékű, és ragadós. Őket receptre kellene felírni annak érdekében, hogy mindannyiunk számára visszaadják az emberekbe vetett bizalmunkat, és a hitünket.

Köszönjük mindannyiuk számára a részvételt, a támogatást, a jelenlétet! Mind fantasztikus Őrzők!