Vissza a hírekhez

A legkisebbek a legkisebbekért – sok pici sokra megy2019.04.07

Hallottatok már a Pici Piacról, a legkisebbek vásáráról? A négy évvel ezelőtt indult baba-mama témájú designer, kézműves vásár átlagosan minden második hónapban jelentkezik, Budapest mellett már Székesfehérváron is. Megálmodója és létrehozója, Katona Eszter, a Babyberry márka tulajdonosa és szellemi gazdája.

Eszter multinál kezdte pályafutását, azonban kislánya megszületése megváltoztatta számára a világot, máshová helyezte a hangsúlyokat, így a versenyszféra, azon belük is a marketinges, ügyfélkapcsolatos munkája kevésbé hozta már tűzbe. Úgy érezte – sok kismamához hasonlóan –, hogy valamilyen izgalmas alkotói munkába szívesebben és könnyebben tudna kiteljesedni.  Nem beszélve arról, hogy talán a kreatív, szabadúszó munka nagyobb szabadságot ad, időbeosztása is könnyebben beilleszthető egy kismama életébe. Elindította hát saját márkáját, a gyerekszobai kiegészítőkre fókuszáló Babyberry webshopot. A webshop ma már nem csak az Eszter és csapata által tervezett darabokat kínálja, kínálata kiegészült magyar és külföldi alkotók termékeivel egyaránt.

A webshop adta lehetőségek rövid időn belül kevésnek bizonyultak, így Eszter úgy érezte, hogy itt az ideje új, szélesebb köröket elérő, hatékonyabb értékesítési platformok után nézni. A magas költségek miatt egy saját bolt beindítása nem tűnt járható útnak, a meglévő kézműves-design vásárok célcsoportja pedig nem feltétlenül egyezett meg azzal, amit Eszter és csapata keresett. Így jött az ötlet, hogy megvalósuljon a Pici Piac – a legkisebbek vására, ahol minden termék minőségi, magyar, a célcsoporthoz szólj, és van benne valami különleges, megismételhetetlen, egyedi vonás. 

Eszter gondolkodását maximálisan jellemzi, hogy nem a bevétel mindenek feletti hajszolására helyezi a fókuszt, inkább a Pici Piacra, mint márkára koncentrál, elsődleges célja, hogy a márka teljen meg újabb jelentésekkel, értékekkel. Ezért az eszméért tesz is folyamatosan, ilyen innovatív megmozdulása volt a fenntartható, tudatos termékekre hangolt Zöld Pici Piac, vagy éppen a SOK PICI! – A PICI PIAC JÓTÉKONYSÁGI PROGRAMja is, ahol Eszterék és a TEMPORARY designer tattoos csapata közösen készítettek játék tetoválásokat, imádnivaló kitűző szetteket és fenntartható textil szatyrokat, amelyeket jelképes összegért árulnak piacaikon. A befolyt összeget minden esetben egy kiválasztott szervezet kapja meg a Pici Piactól. Júliusban, immár másodszor, volt szerencsénk az együttműködésre, amelyet ezúton is nagyon köszönünk.

Fantasztikus és kimondottan szívet melengető kezdeményezés ez, hiszen az egészséges kisgyermekek mellett odafigyelnek azokra a picikre is, aki kórházi körülmények között vívják életük nagy csatáját. Hiszünk benne, hogy sok pici igenis sokra megy. Sok pici gesztus, adomány, segítségnyújtás, figyelem, apró lépés hatalmas erővel bír. Csak így tovább Pici Piac! Köszönjük!