Vissza a hírekhez

Anyák napi Hajaskodás2019.04.07

Az Őrzők Alapítvány egyik fő küldetésének tekinti a családok támogatását. Baba-mama szobákat és családi lakásokat tartunk fenn, kiadjuk a Bátorságpróba tájékoztató mesekönyvet, amely segít megérteni a kisbetegeknek a rájuk váró vizsgálatok és kezelések menetét, illetve élményterápiás foglalkoztatást tartunk a Klinika ambulanciáján. 

Hogy miért tesszük mindezt? Tapasztalatból tudjuk, hogy az akár egy-másfél évig tartó intenzív onkológiai gyógykezelés nem csak a beteg, de családtagjaik számára is megterhelő. Ez idő alatt a gyermekek gyakorlatilag teljesen el vannak zárva a külvilágtól, csak az orvosokkal, nővérekkel és pár közeli baráttal, családtaggal találkozhatnak, míg az édesanyák, rendszerint erőn felül ülnek mellettük, a többi családtagtól távol, a kórház dolgozói, segítői és más anyukák jelentik számukra a kórházi folyosókon az elsődleges felnőtt társas kapcsolatokat.

Ebben az időszakban az édesanyák elsősorban a beteg gyermekükre fókuszálnak, saját testi- és lelki töltődésük ebben az igen nehéz helyzetben századlagos a számukra. Amellett, hogy helyt állnak bent a kórházban a kis hősök mellett, bátorítva, vigasztalva őket, próbálják a családot összetartani, foglalkozni az otthon maradt egészséges tesókkal is saját magukat erősnek mutatva.

Éppen ezért évek óta ezekre az édesanyákra koncentrálunk évente legalább egy napon át.  A Hajas Fodrász Szalonokkal együttműködve minden évben, anyák napja környékén meglepjük azokat az édesanyákat, akiknek a gyermeke a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyul, vagy itt volt kezelve korábban egy szépítkező délelőttel.

Fantasztikus érzés látni, hogy milyen jót tesz nem csak testileg, de lelkileg is egy kis odafigyelés, törődés az édesanyáknak. Ez alatt a néhány órás „énidő” alatt kicsit elfeledkezhetnek a nehéz helyzetükről, feltöltődhetnek, szépülhetnek, hogy a fodrászatból távozva ismét teljes erőbedobással, megújulva tudjanak beleállni az életükbe.

Hálásan köszönjük a segítséget a Hajas Szalon fodrászainak, hiszen most is, mint mindig tudásukat, idejüket és szívüket-lelküket tették abba, hogy az érintett szülőknek örömöt okozzanak. Számunkra ezt jelenti a SEGÍTSÉG, AMELY CÉLBA ÉR.