Vissza a hírekhez

Veletek együtt gyógyítunk!2019.04.07

Az átláthatóság az Őrzők Alapítvány számára kiemelten fontos. Hogy mit jelent számunkra átláthatónak lenni? Elsősorban azt, hogy tevékenységünk mind szakmailag, mind pénzügyileg követhető, konzekvens, minden esetben törvényes és nyilvános. Működésünk nagyban függ az adományozóktól, támogatóktól, így mi sem természetesebb számunkra, hogy a ránk bízott pénzzel el kell tudnunk számolni. Fontos ez elsősorban azért, hogy az adományozó bizalma megmaradjon, sőt mi több megerősödjön, és azért is, mert működésünkkel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az adományozási- és adománygyűjtési kultúra hazánkban is magasabb szintre lépjen.

A transzparencia esetünkben nem pusztán azt jelenti, hogy a weboldalunkon (www.orzok.hu) közzétesszük az alapító okiratunkat, éves mérlegünket, beszámolónkat, és a kuratóriumi határozatainkat, hanem hétről hétre információt adunk adományozóinknak, támogatóinknak, együttműködő partnereinknek szakmai tevékenységünkről.  Tájékoztatóinkból kiderül, hogy hogyan segítettük a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kisbetegeinek gyógyulását, milyen eszközöket szereztünk be, milyen élményterápiás programokat szerveztünk, milyen kórházi felújításokat hajtottunk végre, hogyan járultunk hozzá a gyermekbarát kórházi környezet kialakításához, milyen módon támogattuk a beteg gyermekek családjait, illetve milyen tréingekkel, szakmai konferenciákkal, tudásanyaggal segítettük orvosaink, szakorvasaink, nővérkéink naprakészségét. 

Ebben a munkában mérföldkőnek és egyben egyedülállónak számít új, adományos weboldalunk.  A http://egyuttgyogyitunk.hu oldal alapvető koncepciója az, hogy konkrét célokat, eseményeket, eszközöket fogalmazunk és jelenítünk meg rajta, így mindazok, akik adományozni szeretnének a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kisbetegei számára nem általánosságban adományoznak az Alapítvány számára, hanem kiválaszthatják, hogy melyik a számukra leginkább szimpatikus cél, amelyre szeretnék, ha fordítanánk az adományukat. Mindemellett a http://egyuttgyogyitunk.hu weboldal folyamatos lehetőséget biztosít arra, hogy adományozóink, támogatóink nyomon kövessék, hogy hol állnak a gyűjtéseink, megvalósult-e már az a cél, amelyre adományukat szánták, ha nem, milyen messze állunk a cél megvalósításától, ha pedig igen, milyen új célokat fogalmaztunk meg.

Szeressétek, osszátok, próbáljátok ki Ti is új, adománygyűjtő weboldalunkat, mert működésünk, mint eddig is, a támogatóink segítségétől, így Tőletek is függ! Mi ez, ha nem átlátható, követhető SEGÍTSÉG, AMELY CÉLBA ÉR?!