Vissza a hírekhez

Otthont teremtünk!2019.04.07

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Mindemellett Alapítványunk egyik fő küldetésének tekinti a családok támogatását. Baba-mama szobákat és családi lakásokat tartunk fenn, annak érdekében, hogy az akár egy-másfél évig tartó intenzív onkológiai gyógykezelés ne szakítsa szét a családokat. Hisszük és tapasztalataink alapján látjuk is, hogy mind a kisbeteg, mind a családban lévő többi gyermek, és a szülők szempontjából is kiemelten fontos, hogy a kezelés okozta nehéz helyzetben is együtt tudjon maradni a család. Különösen igaz ez olyan családok esetében, ahol a beteg gyermek olyan tartós kezelésre szorul, amely alatt a gyermek a kórház épületét nem hagyhatja el, de a budapesti lakhatást a család hosszú távon nem tudja megoldani.

Éppen ezért hatalmas öröm számunkra, hogy egy újabb lakással tudtuk bővíteni a családok elhelyezésének körét, kiemelt tekintettel a külhoni családokra, hiszen az ingatlanvásárlás lehetőséget teremtett arra, hogy a Semmelweis Egyetem II. sz. (Tűzoltó utcai) Gyermekgyógyászati Klinika onko-hematológiai részlegén (mint a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat központja) kezelés alatt álló határon túli magyar anyanyelvű betegek és szüleik számára is tudjunk klinikához közeli elhelyezést biztosítani.

Ezúttal a IX. kerületben, a Tűzoltó utca közvetlen közelében lévő Márton utcában sikerült hozzájutnunk egy kisméretű lakáshoz. A lakás kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy közel legyen a Tűzoltó utcai Gyermekklinikához és a közlekedése kiemelkedően jó legyen, hiszen a legtöbb esetben olyan családok lakhatását biztosítja, akik nem mozognak otthonosan a fővárosban. A megvásárolt lakás a Nagyvárad tér közelében helyezkedik el, így a budapesti tömegközlekedés valamennyi szereplője néhány perc gyaloglással elérhető. A lakás közvetlen környezete rendezett, a környék biztonságos, a lakásnak otthont adó épületben 24 órás portaszolgálat működik. Mindemellett új építésű, ami kiemelten fontos tényező az esetünkben, hiszen csak az új építésű ingatlan tudja az elvárt egészségügyi normákat biztosítani a daganatos és leukémiás gyermekek elhelyezéséhez. A 37 négyzetméteres lakás teljes körűen felújított, és berendezett, a mindennapokban szükséges eszközökkel, berendezésekkel teljes mértékben felszerelt.

A lakást Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. finanszírozta.