Vissza a hírekhez

1% és ami mögötte van2019.04.07

Már csak egy bő hét van hátra az adóbevallásig, és ebben az egy hétben még egészen biztosan bőven fogunk hallani az adónk azon 1%-áról amelyről rendelkezhetünk.

Ritkán olvashatunk az ezzel kapcsolatos érdekes tényekről, információkról. Kezdjük hát egy kis statisztikával. Tavaly 1,78 millióan ajánlották fel a személyi jövedelemadójuk 1 százalékát valamilyen jótékony célra, összesen 8,28 milliárd forint értékben. Ez sokkal több, mint a 2017-es 7,5 milliárd forint, de még mindig elmarad a 2016-os 8,5 milliárdtól. Szerencsére azonban mégiscsak úgy tűnik, hogy egyre többen figyelnek oda arra, hogy eldöntsék, melyik szervezetnek ajánljanak fel támogatást.

Az átlagos "egyszázalék" tavaly 4 800 forint volt. Nem tűnik soknak, mégis hatalmas erővel bír. Alapítványunk részére minden felajánlott 1% egy újabb fontos lépés a céljaink elérése felé, azaz afelé, hogy fejlesszük a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, és az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeit javítsuk.

Esetünkben, minden felajánlás még ennél is többet jelent: egy hétmérföldes óriás lépést céljaink megvalósítása felé. Sajnos vannak olyan eszközök, amelyeket napi szinten alkalmazunk, de az egészségbiztosító csak minden második kisbetegnél fizeti ki az árukat. És mindemellett az 1% koncepciója alapját képezheti egy olyan társadalomnak, ahol nem megyünk el fásultan a problémák, a segítségre szorulók mellett. Ahol odafigyelünk egymásra, segítő kezet nyújtunk, felelősséget vállalunk egymásért.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Nektek, hogy tevékenységünket 2018-ban 1%-os hozzájárulásaitokkal támogatásra méltónak találtátok. Nagylelkű adományaitok lehetőséget adnak arra, hogy elősegítsük minél több daganatos és leukémiás gyermek, és családjuk jobb kórházi környezetének kialakítását, megkönnyítsük a kis betegek gyógyulási folyamatát, és elősegítsük rehabilitációjukat.

A 2018-ban beérkezett adományokból az Őrzők Alapítvány a Klinika működéséhez vásárolt egy Laminar Flow berendezést, amely lokálisan nagy tisztaságú tér kialakítását teszi lehetővé, egy 3M vérmelegítő készüléket, egy Maicoeasy Tymp készüléket, amely segít a középfül kóros folyamatainak prognózisában, követésében a Klinikán gyógyuló gyermekek kezeléséhez, továbbá egy veszélyes hulladék csomagolót, és a kórtermekbe 23 darab éjjeliszekrényt is a kis betegek gyógyulási körülményeik javításához. Mind-mind költséges és másképp nehezen, vagy egyáltalán nem finanszírozható eszköz.

Ehhez Te is hozzájárultál. Nagyon köszönjük!

Tevékenységünk, működésünk a továbbiakban, mint eddig is, támogatóink segítségétől – így a Te adományodtól is – függ. Bízunk benne, hogy idén is ránk esik majd a választásod, amikor az 1%-od felajánlásáról döntesz. Adószámunk: 19017808-1-43.