Vissza a hírekhez

Éljen a város, szeresd a várost!2019.04.07

Hatalmas izgalom volt áprilisban az Őrzők háza táján. A kimondottan sportosra alakult hónapot egy focimérkőzéssel kezdtük, majd elérkezett április leghűvösebb, mégis az egyik legjobban várt hétvégéje. Hogy miért? Mert az Őrzők Jótétfutók Szupercsapata idén is együtt éltette és szerette Budapestet több mint 31 000 futótársunkkal együtt, azaz mi és szuper önkéntes futóink idén sem maradhattak ki az április közepén megszervezésre kerülő Vivicitta Városvédő Futásról.

A két napos futóhétvége előestéjén berendeztük az Őrzők Sátrát, amelyben az adománygyűjtő doboz és stand mellett számtalan társas- és labdajáték, könyv, színező, építőkocka és megannyi finom falat kapott helyet. Standunk felállítását meg is ünnepeltük Önkénteseinkkel egy koraesti piknikkel, ahol a házi pogácsák, és bolti rágcsák mellett kölyökpezsgővel éltettük a sport és az adományozás jegyében telő tavaszunkat.

Másnap, azaz szombaton kora reggel a csendes, deres, mókusokkal teli Margitszigeten vártuk a vendégeket, és a családi valamint a 7km-es futamokat. Szerencsére az első vendégeink már nem sokkal 9 óra előtt megérkeztek, és innentől kezdve a nap végéig hatalmas nyüzsgés vette kezdetét az Őrzők rögtönzött játékbirodalmában. Önkénteseink fejlesztő játékokkal szórakoztatták a sátorba betérő kicsiket, a kicsik szülei addig szusszantak egyet, adakoztak, érdeklődtek az Alapítvány tevékenysége iránt, az aznapi futamunkon induló jótétfutóink pedig szorgosan melegítettek, majd átlépték önmagukat, és új célt adva a futásuknak lefutották jótétfutásukat. Délután négy órára elcsendesedett a sziget, mindenki lefutotta a választott távját így mi is hazatértünk, hogy másnap újult erővel megnyissuk Sátrunkat az érdeklődők előtt.

A hasonlóan mozgalmas vasárnapon a hosszú távú futásoknak adott otthont a Margitsziget és a főváros. Jótétfutóink közöl sokan vállalkoztak arra, hogy a 10 és a 21 km-es távon is megmérettessék magukat, és felhívják sportteljesítményükkel is a figyelmet az Őrzők Alapítvány munkásságára, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik.

2 nap; 4 versenyszám; több száz megtett futólépés; 15 nagyszerű Őrzők futónagykövet; 3 fantasztikus interjúalany; több órányi társasozás; számos segítség; Önkéntes; adomány; elismerő, kedves szó; gyermekkacaj - így tudnánk röviden összefoglalni a Vivicittá Városvédő Futás hétvégéjét. De a szavak helyett beszéljenek helyettünk a képek, a fergeteges hangulat és néhányan az Őrzők Futónagykövetei közül! https://bit.ly/2vctTTE