Vissza a hírekhez

Jótékonysági Zongoraest a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáért2019.04.07

Az Opera és az Őrzők Alapítvány idén ötödik alkalommal rendezte meg a Zongoraáriák című jótékonysági estet azzal a céllal, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási esélyeit a közösség összefogásának erejével is javíthassák.

A teltházas hangversenyen fellépett Miklósa Erika, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Gyöngyösi Ivett, Junior Prima díjas zongoraművész, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor győztese, valamint Berecz Mihály, fiatal zongoraművész, aki több országos zongoraverseny győztese.

A figyelemfelhívás szándékával először álltak ki közösen az Opera művészei a beteg gyermekekért, és fotósorozatot készítettek hivatalos közösségi oldalukra. Az összefogáshoz csatlakozott többek között Ókovács Szilveszter és Apáti Bence.

Az Őrzők Alapítvány kiemelt figyelmet szentel a Klinikán kezelt gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítására, így a koncert bevételét a Klinika sebészeti műtőjének korszerűsítésére fordítja.

Fotó: Pályi Zsófia