Vissza a hírekhez

Meseaukció - Jótékonysági árverés a beteg gyermekekért2019.04.07

Az Őrzők Alapítvány idén, első alkalommal rendezi meg a gyermekkönyv-illusztrátorok munkáinak jótékonysági árverezését. A rendhagyó aukcióval az Őrzők Alapítvány célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának támogatása. A kezdeményezésre 32 illusztrátor 87 db eredeti alkotása érkezett be, melyek között tustollal készített grafikák, giclée, akvarell és digitális nyomatok is megtalálhatóak.

Az eseménynek helyt adó Magma Galériában olyan népszerű gyerekkönyv-illusztrátorok munkáira lehet licitálni, mint Agócs Írisz, aki Berg Judit Maszat és a Cipelő cicák sorozat illusztrátora, vagy Bartos Erika, aki a Bogyó és Babóca szerzője és Sajdik Ferenc, aki a Pom-pom meséinek megálmodója. Rajtuk kívül Szegedi Katalin, Pásztohy Panka, Baranyai András, Bihari Beatrix-Renáta, Kárpáti Tibor, Nagy Eszter, Paulovkin Boglárka, Szalma Edit, Rofusz Kinga és még számos művész illusztrációira is lehet majd licitálni, melyek kikiálltási ára 2500 és 20000 forint között van, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb és a pénztárcájának is megfelelő darabot. A szervezők a licitálók között Bartos Erika illusztrációját sorsolják ki.

A 2017. június 10-én 19 órakor kezdődő árverést Nagy Judit műsorvezető és Beliczai Balázs, a Dumaszínház humoristája vezetik.

Az árverésre beérkezett illusztrációk megtekinthetők a következő linken: https://www.mutargy.com/aukciolista/meseaukcio-orzok-alapitvany

Az eseményről aktuális információk elérhetőek az http://bit.ly/2rTyHuj oldalon.

Az aukción értékesített illusztrációk teljes összegével a szervezők a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai és tüdőgyógyászati osztályára szükséges légzéstámogató eszköz megvásárlását támogatják.